Anunţul NASA despre „cele 6 zile de întuneric total pe planeta” sau “cum se spala creierul pe retelele sociale”

In ultimele zile, retelele de socializare sunt inundate cu un post  potrivit caruia Terra va fi In intuneric complet timp de 6 zile, in luna decembrie, toate astea din cauza unei furtuni solare.

Se pare ca informatia a fost publicata de un site de satira, Huzlers.com, care a prezentat ştirea ca fiind confirmata de NASA.

Potrivit autorilor, Terra va fi afectata de o puternica furtuna solara In luna decembrie a acestui an, iar aceasta intemperie spatiala va aduna praful şi gunoaiele din spatiu, blocând 90% din lumina Soarelui timp de 6 zile.

Bineinteles, ştirea este falsa, iar NASA nu a anuntat niciodata aşa ceva.

Site-ul de satira care a lansat stirea falsa despre NASA    Site-ul care a lansat ştirea falsă despre NASA

Cu toate astea,  multi bloger / jurnalisti s-au grabit sa publice informatia bombastica, fara a o verifica din dorinta de a obtine cat mai mult trafic si like-uri. La fel de multi dintre internauti s-au grabit sa dea shareineptiei, fara a-si pune vreo intrebare. Si uite asa a devenit viral un post fals facut “la misto”.

O furtuna solara puternica ar putea arunca Pamantul In Intuneric prin afectarea retelei de curent electric.

Teoretic, acest lucru se poate Intâmpla, chiar si in aceasta perioada, insa este putin probabil ca o pana de curent sa afecteaze Intreaga planeta şi sa dureze 6 zile.

Cu toate acestea, “ştirea” s-a raspândit foarte repede, mai ales ca, in context,  a fost citat In mod incorect directorul NASA, Charles Bolden.

Oficialul american apare Intr-un video, trunchiat din context, in care vorbeşte despre modul In care oamenii ar trebui sa se pregateasca pentru acest dezastru. In realitate, Bolden vorbea despre masurile care ar trebui luate de americani In eventualitatea unui cutremur sau uragan.

Sursa Descopera.ro