Basescu ia la tranta serviciile secrete

basescuPresedintele Traian Basescu a luat la rost serviciile de informatii, dupa ce de curand au aparut in presa o serie de poze ale candidatului Elen Udrea surprinsa la o sesiune de shopping impreuna cu seful DIICOT, Alina Bica si fosta sefa a CNI, Anamaria Topoliceanu la Paris. Totodata, Basescu i-a interogat pe sefii SIE si SRI cu privire la materialul publicat de un freelancer roman despre dosarul EADS (nr. in care numele Elenei Udrea este asociat afacerii ), in Huffington Post, editia online în limba germana.

udrea_bica_1_69700200

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a discutat cu şefii SRI şi SIE despre articolul publicat de un freelancer roman pe tema dosarului EADS (citeste mai multe in Adevarul), precum şi despre filajul lui Elena Udrea, Alina Bica şi Anamaria Topoliceanu la Paris, cerandu-le acestora sa ii spuna cine anume a realizat supravegherea.

 

Cineva a făcut acest filaj, pentru că suntem de acord că nu e vorba de paparazzi. Am întrebat: «Dacă nu e filaj al statului, la puterea pe care o aveţi, îmi spuneţi în câteva zile a cui e»… Eu nu pun degetul pe niciun serviciu, spun că au fost servicii. «Dacă nu au fost, îmi demonstraţi». Am cerut un final la această problemă publică, cine a făcut supravegherea, a declarat Traian Basescu.

Totodata, Presedintele a avertizat ca daca i se va spune ca a fost vorba de niste paparazzi se va amuza, fiind convins ca e vorba de un filaj profesionist.

Un material interesant pe aceasta tema, marca Moise Guran puteti citi aici.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Realitatea TV,  că in opinia sa este evident că persoana vizata a fost şefa DIICOT, Alina Bica, si nu Elena Udrea, aceasta “devenid de interes abia după ce şi-a depus candidatura” la Preşedinţie. Acesta a mai afirmat ca faptul este cu atat mai grav cu cat protectia sefului DIICOT este asigurata de SPP.

Este evident că doamna Bica a fost supravegheată la Paris.

 

Doamna Udrea a devenit de interes după ce şi-a depus candidatura, a mai spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că, celor din servicii nu le convine, in mod categoric aceasta dezbatere şi ar fi vrut să nu se vorbească despre acest lucru.

Traian Basescu a concis printr-un atac la adresa serviciilor, acuzandu-i indirect de incompetenta, deoarece in opinia sa este inacceptabil sa nu se stie cine a facut site-ul pe care au aparut fotografiile de la Paris:

Nu pot să cred că noi, care vrem să asigurăm securitatea cibernetică a Ucrainei, nu ştim la această oră care este PC-ul de pe care s-a făcut acel site, a precizat acesta.

Raspunsul serviciilor pentru Presedinte a fost: “Vom cauta”