Elicopter militar prabusit in apropiere de Sibiu

Elicopter militar prabusit in apropiere de Sibiu

Un elicopter militar, de tip Puma Socat, care transporta 10 persoane s-a prabusit in aceasta dimineata in apropiere de Sibiu. Din primele informatii exista doar doi supravietuitori.

 

Elicopterul care s-a prabusit este de la baza din Campia Turzii. Am alertat echipe de intervetie, deja am dispus o ancheta si am sesizat Parchetul Militar. La bord se aflau 10 persoane, dar deocamdata nu stim care este starea lor. Doua elicoptere s-au indreptat catre locul accidentului, insa deocamdata nu pot ateriza din cauza conditiilor meteo. Apelul la 112 a fost facut de un militar aflat in elicoper. De asemenea, SMURD-ul, dar si alte forte autorizate sa intervina merg spre zona accidentului si speram sa ajunga in cel mai scurt timp.” a declarat Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, la ora 11:40

Elicopterul plecase de la Campia Turzii catre Cincup, un poligon militar unde se desfasurau exercitii militare. Tragedia s-a petrecut la zborul de intoarcere, cand datorita unui incediu la bord, elicopterul s-a prabusit intr-o zona greu accesibila, impadurita. Elicopterul avea la bord 10 persoane, din care 8 ar fi decedat. Aparatul era de tip Puma Socat, apartinad Ministerului Apararii.

Forte ale Politiei Romane,  ISU Sibiu si 2 elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie.

“Oamenii din sat vorbesc ca elicopterul s-a invartit razant, de vreo doua ori, deasupra satului. Era în deriva. Dupa aceea s-ar fi îndreptat catre Iacobeni, oamenii din sat au plecat in cautarea locului, s-au mobilizat. O gramadă de ambulante si de masini de pompieri au trecut de asemenea prin sat in cautarea locului”, povesteste Marius Dudas, secretarul comunei Laslea, de care apartine satul Malancrav. (sursa: www.realitatea.net)

In momentul de fata, s-a dispus inceperea unei anchete tehnice pentru stabilirea cauzelor accidentului. La fata locului s-au deplasat si Vice-Priministrul pentru Securitate Nationala, Ministrul pentru Afaceri Interne, Gabriel Oprea.

Conform Digi24, echipele de salvare ar fi ajuns la locul accidentului si au gasit doi supravietuitori.

 

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE