Harta interactiva a comunitatilor romanesti din Diaspora

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat la solicitarea HotNews.ro o lista a principalelor comunitati romanesti din Diaspora. Astfel, conform datelor oferite de MAE numarul cetatenilor romani din afara granitelor tarii insumeaza aproximativ 3,2 milioane de persoane.

 

Conform evidentelor Ministerului de Externe, nu mai putin de 3,2 milioane de romani traiesc in afara teritoriului national. Datele furnizate de MAE au fost centralizate de la serviciile de imigrare din alte tari, in anul 2013, insa nu reprezinta numarul total al romanilor care traiesc in Diaspora.Asta, deoarece in datele centralizate de MAE nu sunt inclusi cetatenii romani cu dubla cetatenie, iar mai multe tari, printre care si Franta nu comunica date statstice privind imigrarea.

Cu toate astea, pare cel putin ciudat, in contextul alegerilor Prezidentiale, faptul ca Ministerul de Externe a trimis catre toate sectiile de votare din afara Romaniei doar 600.000 buletine de vot.

“Aceste date nu redau insa dimensiunile reale ale prezentei cetatenilor romani in strainatate, deoarece multi dintre cetatenii romani stabiliti in strainatate nu au solicitat inscrierea in pasapoartele romanesti a mentiunii privind stabilirea domiciliului in strainatate, legislatia lasand decizia la latitudinea persoanelor in cauza”, mentioneaza MAE. (sursa HotNews.ro)

Pornind de la datele furnizate de MAE, newsromania.info va ofera o harta interactiva a principalelor comunitati romanesti din Diaspora.