Harta interactiva a sectiilor de votare din strainatate – Alegeri Prezidentiale

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista secțiilor de votare din străinătate. În plus, MAE pune la dispoziție și o hartă interactivă a secțiilor din străinătate unde românii pot vota.

Foto: Digi24 HD

Pentru alegerile Prezidentiale românii din străinătate vor avea la dispoziție  294 de secții de votare, cele mai multe dintre acestea fiind in Europa. Numărul estimat de buletine de vot necesare pentru secțiile de votare din străinătate de catre MAE este de 600.000 . Asta in conditiile in care tot Ministerul de Externe estimeaza ca numarul romanilor din diaspora se ridica la peste trei milioane.

Biroul Electoral Permanent transmite că cetățenii români cu domiciliul în România, care se află în țară în ziua alegerilor, își vor putea exercita dreptul de vot în baza oricăruia dintre următoarele documente:

– cartea/buletinul de identitate

– cartea electronică de identitate

– cartea de identitate provizorie

– pașaportul (diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu sau de serviciu electronic)

– carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare)

În cazul cetățenilor români cu domiciliul în România care în ziua votului se află în străinătate, sau a celor care traiesc in afara tarii, aceștia își vor putea exercita dreptul de vot la oricare dintre secțiile de votare din țară în care se află.

Cele mai multe secții vor fi organizate în țări precum Italia, Spania, Statele Unite, Republica Moldova, Franța, Marea Britanie sau Germania.

 În plus, Ministerul de Externe pune la dispoziția românilor din Diaspora și o hartă interactivă a secțiilor de votare din străinătate.

UPDATE:

Deoarece in turul doi al alegerilor Prezidentiale autoritatile se asteapta la o prezenta mai mare la vot si pe fondul problemelor organizatorice din primul tur, pentru a fluidiza procesul de votare BEC a decis ca declaratia pe proprie raspundere sa poata fi imprimata si completata prealabil votarii. 
In acest sens puteti descarca documentul facand click pe link-ul de mai jos.

Foarte important: semnarea şi datarea acestui formular se va face NUMAI în faţa membrilor secţiei de votare.

 

DESCARCATI AICI FORMULARUL DECLARATIEI PE PROPRIE RASPUNDERE

 

 

CONSULTAȚI MAI JOS LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE SAU DIRECT PE PAGINA MAE