Ion Iliescu îi execută pe Ponta și Ghiță

 Iliescu îi servește o directă lui Pontaghiță

ion-iliescu-300x184

De câteva zile asistăm la un spectacol de canibalism politic oferit de junimea PSD, care în loc să își asume eșecul din alegerile Prezidențiale, transferă responsabilitatea altor colegi doctrinari (nr. deși am dubii că mai are cineva habar de așa ceva), pe care apoi îi execută în mod public. Totuși, carnea celor bătrâni e mai ațoasă pentru dinții încă de lapte a tinerilor prădători, așa că se lasă mai greu răpuși. Ba mai mult, Ion Iliescu, vizibil iritat de cele întâmplate, dă de pământ cu Pontaghiță, avertizându-și foștii subalterni asupra faptului că:

Dacă vom continua pe drumul ăsta, eșecul nu este departe.

 

Ca, așa pot fi descrise pe scurt cele petrecute în ultimele zile în partea stângă a eșicherului politic românesc.

Dar haideți totuși să recapitulăm puțin:

După întoarcerea cuplului Ponta-Giță din Dubai, toată lumea se aștepta la o asumare a înfrângerii din campania electorală. Surpriză! Nu a fost să fie așa! Miza circului de la PSD a fost rămânerea la guvernare și conservarea puterii și a pârghiilor de control a banilor, a bugetului.

foto: psnews.ro

foto: psnews.ro

În toată nebunia asta, junii i-au executat repede și cu sânge rece pe cei care ar putea să le încurce planurile. Geoană, fiindcă ar fi putut deveni un pretendent la fotoliul de președinte PSD, Vanghelie pentru că este cel care-l susține pe Geoană și un dușman declarat a lui Ghiță și Șova… de ochii lumii. Totul a culminat prin invitarea președintelui de onoare, Ion Iliescu să părăsească partidul sub pretextul că unul dintre motivele pierderii alegerilor îl reprezintă faptul că PSD este văzut de către alegători ca un partid comunist, nereformat.

„La 84 de ani, o vârstă respectabilă, cu o carieră amplă în spate, Ion Iliescu în momentele importante vine și se așează lângă președintele în funcție al PSD. Noi nu putem să spunem oamenilor ca noi nu avem aceleași valori cu Ion Iliescu. El trebuie sa înțeleagă că nu mai poate fi un simbol al nostru. Oamenii tineri din PSD nu mai pot fi reprezentați de un om de 84 de ani, care a avut în viata lui și multe evenimente pozitive, și multe evenimente… de altfel”, declara Sebastian Ghiță, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV.

După tot caftul de la sediul PSD a urmat show-ul făcut în special de Vanghelie pe la TV. Spunea cineva, pe rețelele sociale, că „dacă nu-l oprește nimeni pe ăsta mic și nervos dă în gât tot ”. A venit apoi demisia lui Ghiță, ”chemat la ordine” de către prietenul Ponta, care spune că nu deși îi dă dreptate, nu avem voie să avem păreri în afara partidului.

Ieri, a venit și reacția lui Ion Iliescu, care, într-o scrisoare deschisă, adresată membrilor PSD consideră că scuza pentru pierderea alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta e o mizerie și că responsabilitatea eșecului nu poate fi pusă pe seama acestui fapt:

„Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aș fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, și un act de lașitate(…) Cu explicația asta toți cei care trebuie să-și asume responsabilități pentru insucces sunt exonerați de orice răspundere. Fuga de răspundere nu este o soluție”

 

Iliescu mai atrage atenția asupra faptului că social-democrații au pierdut legătura cu membrii și simpatizanții și că se îndepărtează treptat de la doctrina și identitatea sa de stânga. Continuând pe această idee, președintele de onoare al PSD își începe atacul contra lui Sebastian Giță:

„Așadar, refuz să primesc lecții de la oameni care cred că și-au cumpărat un partid, PSD, și îl conduc, direct sau prin interpuși, ca pe o corporație. PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiție, și nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preț. Această viziune caricaturală ne-a făcut mai mult rău decât orice altceva în această campanie electorală. Dacă vom continua pe drumul ăsta, eșecul nu este departe. Viața oamenilor nu se reduce doar la bani.”

Următoarea lovitură îi este adresată lui Victor Ponta, căruia, deși nu-l numește, îi reproșează că prin comportamentul său a îndepărtat electoratul de stânga:

„Refuz să primesc lecții și de la oameni care pun interesul personal înaintea interesului public, care nu au demonstrat nimic în politică, în schimb au reușit să îndepărteze oamenii de partid, prin aroganță și dispreț. Astfel de oameni, ajunși în fruntea partidului, sunt printre motivele pentru care românii nu l-au votat pe Victor Ponta în turul doi.”

Totodata, Iliescu îi avertizează pe social-democrați asupra riscului pierderii majorității în Parlament și în administrațiile locale, în acest sens sfătuindu-i să încerce revenirea la votul pe liste și ”creșterea” candidaților din timp și câștigarea voturilor celor 8 milioane de români care nu au votat.

PUTEȚI CITI SCRISOAREA LUI ION ILIESCU AICI.

În tot circul ăsta, ar mai fi de remarcat lipsa de respect a lui Sebastian Giță față de românii din Diasporă, care declara la un post TV după ce și-a dat demisia, referitor la ”cozile umilinței” că :

„Nu am fost răi, am fost fraieri. Habar nu am avut că oamenii ăia sunt interesaţi de România şi votează”

Nebunia nu s-a terminat însă, ea doar începe. Încă nu am auzit nimic din partea lui Dragnea și asta e suspect. Așa că luați-vă popcorn așezați-vă confortabil și savurați show-ul.

Mesaj pentru cititori:
Așteptăm cu mare interes mesajele și comentariile Dumneavoastră pentru a afla ceea ce vă place sau nu și pentru a afla ce tip de conținut vă doriți pe viitor. Avem nevoie de opiniile, de like-urile și de share-urile voastre pentru a putea evolua și deveni partenerul Dumneavoastră media. 
Vă mulțumim!