Primarii și stejarii

Gabriela Firea, într-o postură pe care o adoră

Numai de Ambasada Lituaniei nu se folosise Gabriela Firea ca să-și facă imagine. A găsit prilejul cu ocazia inaugurării unui parc în Sectorul 4 din București: „Parcul 100 de stejari”, amenajat pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați și dedicat Centenarului Marii Uniri, dar și aniversării celor 100 de ani de independență ai Lituaniei.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Lituania, care l-a adus inclusiv pe președintele parlamentului de la Vilnius, Viktoras Pranckietis. S-a dorit a fi un moment simbolic al „prieteniei dintre cele două națiuni”. A ieșit un moment stângaci și cu accente de comedie, spre amuzamentul muncitorilor care lucrau la construcțiile din zonă.

Ai noștri le-au luat fața diplomaților străini și s-au băgat în față la tăiat panglici și stropit copăcei. Iat-o pe Gabriela Firea cu lopata în mână, împingând pământ în groapă, plantând puiet de stejar pentru camerele de televiziune. E în acest cadru și edilul sectorului 4, Daniel Băluță, care încuviințează orice zice primarul general. Sunt aici și cei din staff-ul primăriei, care aleargă disperați, cu capul plecat, ca să adune eșarfa tricoloră care se încăpățânează să tot alunece de pe geaca de piele a Gabrielei Firea.

Iar pe margine, retrași discret din acest tablou, sunt ambasadorii țărilor invitate la eveniment. Asistă și ei, fără comentarii, la acest spectacol atât de românesc.

Susține proiectul Recorder

Recorder este o publicație creată și deținută de jurnaliști, iar resursele noastre sunt limitate. Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să citești mai mult conținut asemănător, ne poți susține printr-o donație.

Citeste articolul pe recorder.ro

Tags: