Romanii din Diaspora au dat o lovitura de stat

Romanii din Diaspora au dat o lovitura de stat

Intr-o postare pe blogul personal, fostul europarlamentar roman Adrian Severin critica aspru ceea ce s-a petrecut inainte si dupa turul doi al alegerilor prezidentiale, comparand manifestarile romanilor cu “batalioanele de asalt naziste in Germania interbelica” si concluzionand ca totul a fost o “lovitura de stat”.

 

Fostul europarlamentar PSD, Adrian Severin a criticat zilele trecute, printr-o postare pe site-ul sau, reactia alegatorilor, catalogand romanii care au iesit in strada ca niste “grupari si forte fascistoide si legionaroide”.

Adrian Severin | News Romania

sursa foto: adrianseverin.com

Daca in inceputul articolului, Severin explica faptul ca aceasta divizare a societatii civile romanesti nu serverse nimanui si ca optiunea majoritatii trebuie respectata, acesta schimba apoi tonul materialului explicand cum finalul alegerilor a fost rezultatul unei mari manipulari a maselor.

 

 

 

Într-o democrație alegerile – libere și corecte – dau cetățenilor posibilitatea de a alege dintre mai multe oferte politice existente pe cea care le apare a fi cea mai potrivită aspirațiilor lor. Toate ofertele sunt respectabile și respectate. Una singură întrunește majoritatea voturilor. Cei investiți cu puterea de a pune în executare oferta preferată, o vor face cu grija de a integra în acest proces interesele minorității, în așa fel încât diferența legitimă de opțiuni să nu constituie cauză a divizării națiunii. Oferta aleasă prin vot majoritar este platforma pe care, după scrutin, se clădesc solidaritatea și unitatea națională. Alegerile nu consacră dictatura majorității și nu legitimează terorismul minorității.

 

Acesta continua explicand ca pe fondul unei “culturii politice autohtone” precare, romanii nu inteleg caracterul geo-politic al alegerilor la noi in tara. Ba mai mult, tocmai pe baza acestor considerente, Adrian Severin crede ca masele, si in special tinerii, care au schimbat cursul alegerilor au fost manipulate de forte straine ajungandu-se in final la o “adevarata lovitura de stat”.

Ceea ce am văzut din ziua primului tur de scrutin și până în duminica celui de al doilea tur, cu ecouri care încă nu s-au terminat (inclusiv aseară târziu, prin fața casei mele s-a perindat o coloană de demonstranți care strigau, nu știu cui, “Demsia!”), a fost o adevărată lovitură de stat. Voturile românilor (cred eu corect exprimate și numărate dar influențate prin acțiuni de intoxicare și manipulare ample), inclusiv problemele în mare măsură artificiale ale votului diasporei, au fost doar alibiul pentru lovitura de stat.

 

Severin nu se opreste aici, in ultima parte a articolului comparand pe romanii care au iesit in strada si pe cei care au asteptat ore intregi in fata ambasadelor ca fiind “grupari și forțe fascistoide și legionaroide

Partea cea mai gravă acum este că executarea loviturii de stat nu s-a putut face decât recurgându-se la grupări și forțe fascistoide și legionaroide. Tineri violenți au strigat pe stradă (în România și în străinătate) “Jos comunismul!”, fără să știe prea bine ce este acela și de ce strigă. Așa au strigat și batalioanele de asalt naziste în Germania interbelică. Peste câteva luni, la fel ca pe timpul ascensiunii naziste, acești tineri vor striga “Jos evreii!” Tot așa, fără să știe de ce. Și sub greutatea acestor strigăte ale străzii, distilate în justițiarismul de asemenea fascistoid al supra-structurilor politice reprezentate de unii ca Monica Macovei sau Sorin Ioniță, vom ajunge să vedem că jos, cât se poate de jos a fost adusă națiunea română dimpreună cu visele ei europene.

Continutul intregului material poate fi citi AICI.

Cine este Adrian Severin

 

Conform Wikipedia, Adrian Severin este un fost membru al Partidului Democrat (actual PDL), iar apoi, membru al Partidului Social Democrat, din care a demisionat în urma unui scandal de corupție.

A parasit PD, alaturi de alți foști lideri ai partidului, dupa ce conducerea acestui partid a fost castigata de Traian Băsescu.

Intre 12 decembrie 1996 și 29 decembrie 1997 a detinut functia de ministru de externe al Romaniei, iar din septembrie 2005 Adrian Severin a fost euroobservator roman in Parlamentul European, pentru ca odata cu aderarea României la Uniunea Europeana să devina europarlamentar.

In septembrie 2011, europarlamentarul Adrian Severin, alaturi de doi europarlamentari straini a fost prins in flagrant, organizat de jurnalistii de la Sunday Times, in timp ce li se propusesera 100.000 de euro in schimbul unor amendamente, care ar fi trebuit depuse in comisiile de specialitate, in favoare unor presupuse firme.

In urma acestui scandal si a solicitarii DNA, Parlamentu European a dispus ridicarea imunitatii lui Severin pentru a putea fi urmarit penal.