Seful DIICOT retinut de DNA

Seful DIICOT retinut de DNA

 

Seful DIICOT, Alina Bica a fost retinuta pentru 24 de ore de catre DNA sub acuzatia de abuz in serviciu, intr-un dosar privind o despagubire ilegala decisa de o comisie din cadrul Autoritati Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), din care Bica ar fi facut parte. Prejudiciul adus statului roman, conform procurorilor DNA s-ar ridica la peste 62,5 milioane de euro.

alina-bica

 

 

Alina Bica, seful DIICOT, alaturi de Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan sunt acuzati de abuz in serviciu de catre DNA, intru-un dosar in care Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, din care faceau parte a acordat o despagubire pentru un teren supraevaluat din Bucuresti.

 

 

Astfel, la jumatatea lunii octombrie ac., procurorii anticoruptie s-au sesizat din oficiu in legatura reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren agricol, in suprafata de 13 hectare, situat in NE capitalei.

Potrivit DNA, in martie 2011, cei trei acuzati au aprobat raportul de evaluare a terenului in cauza, fara sa constate ca valoarea acestuia fusese, in mod eronat supraevaluata de la 113.954.741 RON, care se pare ca ar fi fost pretul de piata real, la 377.282.300 RON, cat un teren in centrul capitalei.

Conform procurorilor care ancheteaza doasarul, membrii comisiei ar fi luat decizia de despagubire cu toate ca erau constienti ca terenul fusese supraevaluat.

In urma deciziei de despagubire, beneficiarii drepturilor asupra terenului au obtinut titluri de conversie in actiuni la Fondul Proprietatea in valoare de aproape 90 de milioane de euro.

Conform Mediafax, care citeaza surse judiciare, cel care ar fi fost despagubit pentru acest teren este Gheorghe Stelia, un apropiat al lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, prietena Alinei Bica.

Trei dame la Paris

udrea si bicaAlina Bica nu este pentru prima data in atentia publica, de curand aparand in presa o serie de poze facute la Paris in care apare si seful DIICOT. In pozele respective, candidatul la presedentia Romaniei, Elen Udrea este surprinsa la o sesiune de shopping in compania Alinei Bica si a fostului sef a Consiliul Național de Integritate, Anamaria Topoliceanu la Paris. Acest filaj, a generat un scandal la momentul respectiv intre presedintele Traian Basescu si serviciile secrete.

Mai multe despre acest subiect AICI.

Scandalul actual este unul e proportii,  avand in vedere ca in septembrie 2012, numele Alinei Bica era vehiculat pentru functia de procuror general. Seful DIICOT se pare ca nu era straina de astfel de jocuri de culise, in presa fiind publicata, tot in acea perioada, o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.

Mai mult decat atat, conform ProTV, la scurt timp dupa aprobarea acestui dosar, Alina Bica ar fi primit, in acest caz, prin interpusi, un teren in Snagov, pe care ulterior l-ar fi vandut, iar o parte din bani ar fi ajuns la Dorin Cocos

 

Alina Bica este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.