Țara lucrului bine făcut… în spatele casei

Peste o treime din români nu au acces la toalete în interior

 

sursa: http://www.telegraph.co.uk/

 

România este o țară a extremelor. Nu a contrastelor, ci a extremelor.

O țară care reușește să genereze și să exporte valori, însă o țară în care oamenii au ajuns să se considere cetățeni de mana a doua.

O țară care se remarcă prin proiecte noi la nivel mondial, implementate cu succes, însă o țară cu o infrastructură precară, demna de sfârșitul celui de-al doilea război mondial. 

O țară cu 588 de parlamentari, grași, frumoși și prea bine plătiți în care o bună parte din populație încă mai are venituri de sub 100€/lună… dacă le are.

O țară a cărui internet atinge viteze de necrezut pentru un occidental, însă o țară în care aproape 7 milioane de oameni încă își mai fac nevoile în spatele curții.

 

Acesta este și concluzia celor de la The Telegraph într-o analiză care ne plasează, din nou, în fruntea unui clasament al rușinii în Europa.

Conform datelor obținute de jurnaliștii britanici, mai bine de 34% din populația țării noastre nu beneficiază de canalizare și toaletă în interior. Clasamentul ne plasează din nefericire în fața Bulgariei (21,4%) și a Letoniei (15,2%). Spre comparatie, englezii se declară de-a dreptul șocați că în Regatul Unit mai există încă 128,000( 0,2%) de persoane care nu beneficiază de unități sanitare, la o populație de peste 64 de milioane de locuitori.

foto: gorj-domino.ro

foto: gorj-domino.ro

 

În tot acest timp, mai toate canalele media anunțau la începutul lunii (n.r. Dec. 2014) că: „România va deține o parte din Stația Spațială Internațională”.

Wooow, uhuuu, uraaa!

Parcă il și văd pe astronautul român, pe ciuci, în fundul curții gandindu-se la urmatorul eperiment pe care il are de facut la bordul SSI.

Nu zic că participarea României la programul spațial nu trebuie văzută ca o prioritate. Trebuie și e foarte important ca acest lucru să se întâmple. Urmează un curs firesc al lucrurilor în secolul 21. Însă noi nu am ajuns ca societate în acest secol. O dovedesc milioanele de latrine… nu alea din administrație, ci alea din spatele bătăturii.

În tot acest timp, îmi vine în minte un singur lucru:

„Ce-i lipsește chelului? Tichia de mărgăritar!”

 

 Mesaj pentru cititori:
Așteptăm cu mare interes mesajele și comentariile Dumneavoastră pentru a afla ceea ce vă place sau nu și pentru a afla ce tip de conținut vă doriți pe viitor. Avem nevoie de opiniile, de like-urile și de share-urile voastre pentru a putea evolua și deveni partenerul Dumneavoastră media. 
Vă mulțumim!