Anchete în lanţ în cazul copilului mort după o vizită la stomatolog. „Vor fi audiate toate persoanele implicate”

Imediat după declararea decesului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a anunţat schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în ucidere din culpă.
 Procurorii au anunţat că cercetările se fac in rem (asupra faptei, nu asupra unor persoane). „Vom apela la serviciile unor specialişti în medicină legală. Vor fi audiate toate persoanele implicate în activitatea medicală, precum şi aparţinătorii victimei“, a precizat Nicolae Argeşeanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.
Direcţia de Sănătate Publică Argeş a suspendat activitatea Clinicii de Stomatologie Teddy Care, acolo unde s-a produs incidentul. Măsura DSP se referă exclusiv la cabinetele pentru copii, căci în aceeaşi clinică funcţionează în continuare cabinete stomatologice pentru adulţi, care aparţin aceleiaşi companii.   
De altfel, Direcţia de Sănătate Publică Argeş, care a amendat clinica privată cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizaţia de funcţionare, a precizat că respectivul cabinet stomatologic nu avea voie să efectueze anestezie generală…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro