Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Argentina, Uruguay şi sudul Braziliei au rămas fără curent electric

„O cădere masivă a sistemului de interconectare electrică privează de energie întreaga Argentină şi Uruguayul“, a anunţat compania Edesur Argentina, citată de AFP şi news.ro. Sudul Braziliei a fost de asemenea afectat.

„Din cauza unei defecţiuni generale a sistemului de interconectare, Argentina şi ţările limitrofe nu au electricitate“, a subliniat un pic mai târziu societatea Edenor, pe aceeaşi reţea de socializare.

Compania uruguayană UTE a anunţat pe Twitter că, „la ora (locală) 7.06 (13.06, ora României), o defecţiune a reţelei argentiniene a atins sistemul interconectat, privând de serviciu întregul teritoriu naţional şi mai multe provincii din ţara vecină“.

După aproximativ o oră de la pană, UTE a precizat însă că „există deja oraşe de coastă în care curentul electric este restabilit, iar eforturile continuă în vederea repornirii întregului serviciu“.

Argentina  – care are 44 de milioane de locuitori – şi Uruguayul – 3,4 milioane – împărtăşesc un sistem de interconectare electrică în centrul…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro