Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

B1 TV, încă o amendă de la CNA pentru afirmaţiile lui Banciu despre maghiari

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze B1 TV cu 10.000 de lei, pentru o ediţie a emisiunii „Lumea lui Banciu“ din 5 februarie, în care moderatorul a afirmat, printre altele, că „populaţia băştinaşă să fie efectiv torturată, martirizată de unii care vor să-şi impună, până la urmă ce-şi impun? Neghiobia, Bădărănia!“, potrivit Pagina de Media.
Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei reclamaţii din partea asociaţiei pentru Protecţia Drepturilor Minoritare „Miko Imre“, potrivit căreia, Radu Banciu „a creat o atmosferă ostilă orientată împotriva comunităţii maghiare din România, incitând la ură pe bază de naţionalitate, etnie şi provocând un sentiment de insecuritate şi de pericol de discriminare a membrilor comunităţii române“.
Totodată, în reclamaţie se mai spune că unele dintre afirmaţiile lui Banciu „conţin informaţii false, a căror scop este incitarea la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare“. 
Postul B1 TV a fost reprezentat în faţa CNA de Rareş Aniţa, director de programe al postului: „Mi se pare puţin ciudat că vorbim de o emisiune din luna februarie cu o reclamaţie primită după două luni. Reclamaţia este făcută de aceeaşi asociaţie care ne reclamă peste tot după…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro