Băieţelul care a supravieţuit accidentului de teleferic din Italia s-a trezit. Eitan a deschis ochii şi a văzut chipul mătuşii lui

„Copilul, internat la spitalul Regina Margherita din Torino, a fost extubat şi şi-a recăpătat cunoştinţa pentru o clipă. În prezent fiind sedat nu este conştient” au anunţat medicii, scrie La Repubblica.

Potrivit surse citate „Eitan a deschis ochii şi a văzut chipul mătuşii lui.” Lângă el se află mătuşa sa, echipa medicală şi psihologi. „Noaptea a trecut cu bine şi se confirmă starea lui stabilă. În ciuda condiţiilor critice am reuşit să-l extubăm. Ne aşteptăm să se poată trezi în următoarele ore. Este cel mai delicat moment ”, 

Eitan a fost supus duminică unei operaţii care a durat 5 ore în care medicii au încercat să-i repare fracturile, copilul având mai multe oase rupte.

Băiatul a fost identificat de ministrul israelian de externe ca fiind Eitan Brian, singurul supravieţuitor din cele 15 persoane care se aflau în telecabină. 
Conform sursei citate, Amit Biran şi Tal Peleg, părinţii lui Eitan, fratele său mic Tom şi străbunicii săi Itshak şi Barbara Konisky Cohen şi-au pierdut toţi viaţa în tragedia de la telegondola Stresa – Mottarone. Trupurile celor cinci au fost expatriate în Israel unde va avea loc înmormântarea. Cel mai probabil copilul va ajunge în grija mătuşii şi a bunicilor care sunt acum lângă micul Eitan.
Potrivit sursei citate se crede că un act criminal a provocat tragedia din Alpii italieni, în care 14 oameni şi-au pierdut viaţa. Frâna de urgenţă a telecabinei a fost dezactivată intenţionat cu ajutorul unei menghine, o arată imaginile publicate în presa italiană. Principala ipoteză vehiculată de presa din peninsulă este că sistemul de frânare avea o defecţiune de o lună şi jumătate şi s-ar fi folosit dispozitivul pentru a masca acest lucru. Până acum, trei persoane au fost arestate în urma accidentului de la teleferic: directorul companiei, administratorul şi un inginer.
Guvernul italian a lansat o investigaţie asupra cauzei tragediei de pe linia Stresa-to-Mottarone din nordul regiunii Piemont. Ministrul italian al transporturilor, Enrico Giovannini, a anunţat o comisie care investighează cauzele „tehnice şi organizatorice” ale incidentului.
Verificările preliminare ale dosarului de siguranţă şi întreţinere al liniei de cablu arătau că întreaga structură a liftului a fost renovată în august 2016 şi verificată în 2017, a declarat ministerul, conform Independent. 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro