Calvarul pacienţilor non-COVID-19: „Şapte ore cu bunica la UPU”

O bunică dintr-o localitate din nordul ţării. Şi o dimineaţă, de la final de august, când bunica s-a trezit cu partea dreaptă a corpului amorţită. O suspiciune de accident vascular cerebral. Nepoata ei, Paula, a fost anunţată telefonic. Ce a urmat, a fost povestit de tânără pe pagina de socializare. ”M-am dus la bunica convinsă că a făcut un AVC, speram însă să nu fie aşa. Am urcat-o pe bunica în maşină şi am plecat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Acolo, la triajul din curte, ni s-a spus că trebuie să mergem la Roman, întrucât Spitalul Judeţean este suport COVID. Am ajuns la Roman, la Spitalul Municipal de Urgenţă. Era ora 11.00”, relatează Paula. 

Plimbată cu targa dintr-o parte în alta

Ei bine, la Roman, a început toată ”distracţia”: ”Am început promiţător: ne-au lăsat să urcăm maşina pe rampă, la Unitatea de Primiri Urgenţe, s-a făcut ”triajul” cu bbunica în maşină, după care am cerut un scaun cu rotile pentru că bunica nu se putea deplasa altfel.” 
Scaunul nu exista însă, astfel încât bunica a mai aşteptat câteva zeci de minute până a venit un brancardier care să o ducă la investigaţii medicale. ”Am aşteptat vreo două ore. La ora 13.00, bunica a ieşit pe targă, împinsă de acelaşi brancardier şi e dusă la CT. Am însoţit-o şi eu. Am stat cu ea pe hol până a intrat în cabinet. A ieşit pe la ora 15.00. A fost dusă înapoi la UPU. La ora…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro