Cine este Oana Lovin „Sparanghel“, fata care l-a înjurat pe Iohannis. Susţinătoare a lui Liviu Dragnea şi acuzată ca a donat 5.000 de lei la PSD cu bani din videochat

Văzându-i pe politicienii adunaţi la inaugurarea staţiei de metrou din Drumul Taberei, Oana Lovin începe să strige: „Trădătorii naţiei, uitaţi-i”, pentru ca apoi să pornească cu portavocea spre şeful statului. „M**e Klaus Werner Iohannis!”, strigă apoi, Lovin. Imediat, jandarmii o înconjoară pe protestatară ecortând-o la maşini pentru a fi legitimată. Pe fundal, pot fi auzite şi alte persoane, printre acestea, şi un bărbat care-i răspunde: „Ai întrecut măsura! Dar cu Dragnea nu ţi-e ruşine? Dar lui Dragnea de ce nu-i spui aşa?”  „E o opinie politică!”, s-a apărat aceasta în faţa jandarmilor. 
Oana Elena Lovin se prezintă pe Facebook drept „Fata cu Sparanghel – Personalitate jurnalistică” şi a început să capete popularitate odată cu mitingul „anti-dictatură” din 18 mai, organizat după impunerea restricţiilor pe fondul pandemiei. Prorecla „fata cu sparanghelul” i se trage după ce a fost fotografiată cu un mănunghi de sparanghel în Piaţa Victoriei în primăvara acestui an.
Fata cu sparanghelul FOTO universul.net
Cu peste 40.000 de urmăritori pe Facebook, Lovin a lansat de-a lungul vremii numeroase mesaje politice de admiraţie faţă de fostul lider PSD Liviu Dragnea precum şi mesaje acide la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, Nicuşor Dan, sau alţi lideri de dreapta. 
Totodată, aceasta este şi un participant activ la protestele şi mitingurile promovate de conducerea PSD. Unul dintre acestea este mitingul „cămăşilor albe” din Piaţa Vitoriei, lansat de Liviu Dragnea în iunie 2018, ca răspuns la seria de proteste #rezist. Acolo, aceasta s-a fotografiat alături…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro