Crizele partidelor la sfârşit de 2019. Scandaluri, excluderi şi demisii: USR, în pragul scindării. Ponta, sfârşit politic?

Rezultatele ultimelor alegeri şi felul în care sunt conduse partide politice au dus la apariţia de conflicte interne în cadrul mai multor formaţiuni parlamentare. 

Uniunea Salvaţi România (USR) stă pe un butoi de pulbere în aceste zile. Primul motiv, felul în care aripa Barna decide excludere după excludere şi suspendări ale membrilor care critică conducerea formaţiunii. Mai exact, Dan Barna şi susţinătorii săi acţionează discreţionar în ceea ce priveşte persoanele care nu sunt de acord cu ei. Situaţia a fost sintetizată de Andrei Macsut, unul dintre membrii Biroului Naţional al USR, după al doilea val de excluderi şi sancţiuni. „După 10 ore, mare parte pentru audieri, majoritate din conducerea USR a votat că nişte comentarii sau postări sunt mai grave decât fapte posibil penale sau decât hărţuiri repetate”, a scris Andrei Macsuc pe Facebook, mesaj care la scurt timp după publicare a fost şters.

„USR, în pragul scindării”


Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro