Cronologia dramatică a unei călătorii periculoase. Cele două ore de cumpănă din viaţa lui Navalnîi

Aleksei Navalnîi s-a simţit rău subit în dimineaţa zilei de 20 august la bordul avionului cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova. Aeronava a aterizat de urgenţă la Omsk, iar principalul opozant al Kremlinului a fost dus la un spital local. La 22 august, după multiple contre între familia lui Navalnîi şi autorităţile ruse, bărbatul de 44 de ani a fost transportat cu un avion special echipat în Germania.

BBC Rusia a pus cap la cap informaţiile legate de zborul lui Aleksei Navalnîi din 20 august şi a publicat – conform relatării originale – „cronologia dramatică” a unei „călătorii periculoase”.

Ce s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 20 august?

După o vizită în scop electoral la Tomsk, Aleksei Navalnîi ar fi trebuit să se întoarcă la Moscova la bordul unui avion al companiei S7. Nu a mâncat nimic înainte de decolare. În schimb, a băut un pahar cu ceai în Aeroportul Bogaşevo, cu aproximativ o oră înainte de zbor, spune purtătoarea sa de cuvânt Kira Iarmîş. Un alt pasager, Ilia Agheev, a surprins acest moment şi l-a făcut public după apariţia primelor informaţii despre starea precară a sănătăţii lui Navalnîi. Potrivit unor martori de la faţa locului, înainte de decolare, opozantul a glumit cu toţi cei care l-au recunoscut la coadă şi a zâmbit fără a da semne că ar avea vreo problemă medicală.

Tomsk: ora locală 08.01

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în prima jumătate de oră a zborului. Cele patru însoţitoare de bord…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro