Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Culise. Orban i-a cerut demisia lui Costache. Ce i-a repoşat premierul

Premierul Ludovic Orban i-a mai reproşat lui Victor Costache că nu a demarat din timp achiziţia de materiale santiare, în condiţiile în care specialiştii epidemiologi au avertizat încă din urmă cu două luni că pandemia va cuprinde şi România, susţin sursele citate. Guvernul s-a trezit în situaţia de a comanda urgent materiale de protecţie şi aparete medicale, însă comenzile nu au fost onorate din cauza cererii mari de pe piaţă. În plus, toate achiziţiile au fost făcute la suprapreţ. Astfel, Guvernul încă aşteaptă să-i fie livrate ventilatoare, măşti, combinezoane şi zeci de mii de teste. 

Ruptura dintre Costache şi Orban s-a produs joi seară, după ce ministrul Sănătăţii a anunţat, într-un interviu pentru Adevărul, că vor fi testaţi toţi bucureştenii, deci milioane de oameni, în condiţiile în care, la Suceava, nu au fost suficiente teste pentru medicii infectaţi. Costache a făcut anunţul fără să discute înainte cu premierul. 

Premierul Orban a confirmat demisia lui Victor Costache şi a precizat că îl propune ca ministru al Sănătăţii pe secretarul de stat Nelu Tătaru, aflat în prezent la Suceava, unde încearcă să rezolve bomba epidemiologică din spital. Nelu Tătaru ar putea depune chiar azi jurământul.

„Am luat act de demisie. Îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia. Aproape 5 luni, Victor Costache a făcut parte din guvern, am făcut echipă. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro