Deputat PNL, critici la adresa PSD: Medicii de familie sunt puşi să plătească creditele luate de Guvern. E inacceptabil!

„Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit recent în spaţiul public despre viitoarea susţinere a medicinei primare, prin acordarea unor granturi de până la 200.000 de dolari către cabinetele medicilor de familie. Banii ar urma să fie împrumutaţi de Guvernul României de la Banca Mondială şi destinaţi medicilor de familie, care vor rambursa granturile. Numai că banii vor putea fi folosiţi pentru dotarea cabinetelor şi pentru plata asistentelor medicale. Cu alte cuvinte, medicul de familie, şi aşa constrâns de veniturile insuficiente primite de la Casa de Asigurări de Sănătate, face un credit ca să-şi achiziţioneze aparatură medicală, dar este nevoit ca, tot din aceşti bani, să plătească şi asistenta din cabinet“, susţine deputatul liberal Antoneta Ioniţă. 
Reprezentanta PNL critică Guvernul pentru că ar măsura luată ar duce la împovărarea medicilor cu noi cheltuieli. „Este cunoscut faptul că salariile din România sunt şi aşa împovărate de taxe şi impozite…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro