După o lună de carantină la nivel naţional, Franţa anunţă un program de relaxare a restricţiilor în trei paşi

Preşedintele Emmanuel Macron va ţine un discurs marţi despre situaţia la nivel naţional cu privire la gestionarea crizei de sănătate. Este posibilă o relaxare parţială a restricţiilor intrate în vigoare pe 30 octombrie.

„Emmanuel Macron va oferi perspective peste câteva săptămâni, în special cu privire la modul în care ne ajustăm strategia. Ceea ce este în joc este adaptarea regulilor de carantină pe măsură ce situaţia de sănătate se îmbunătăţeşte, evitând în acelaşi timp o nouă apariţie a epidemiei”, a d„eclarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, pentru Le Journal Du Dimanche, citat de Digi24. 

Conform lui Attal, primul pas s-ar putea întâmpla pe 1 decembrie, cel de-al doilea înaintea sărbătorilor de sfârşit de ani, iar ultimul începând din ianuarie 2021. 

A doua carantină naţională, care a început pe 30 octombrie, va dura cel puţin o lună, printre măsuri numărându-se închiderea anumitor magazine, a restaurantelor şi barurilor, a anunţat Macron. 

Conform celor mai recente date, Franţa este pe punctul de a limita creşterea infecţiilor cu noul coronavirus, iar guvernul primeşte constant presiuni din partea magazinelor şi companiilor pentru ca restricţiile să fie relaxate pentru cumpărăturile din preajma Crăciunului.

„Ne-am angajat să le permitem comercianţilor să redeschidă în jurul datei de 1 decembrie dacă situaţia de sănătate s-a îmbunătăţit, ceea ce pare să fie cazul”, a mai explicat Attal.

Joi, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, declara că Franţa va triumfa împotriva coronavirusului, însă, în timp. Sâmbătă, aici au fost înregistrate 17.881 de noi infectări cu coronavirus, în scădere faţă de vineri (22.882). De asemenea, şi numărul persoanelor internate în spital a scăzut, fiind a cincea zi consecutivă de scădere.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro