Elevă din Craiova, depistată pozitiv după ce a susţinut Evaluarea Naţională. „Habar n-am, nu mi s-a raportat nimic!“

Adolescenta este elevă la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe„ din Craiova. Eleva a început să se simtă rău după ultima probă a examenului, cea de Matematică. Avea febră şi dureri musculare. În cele două zile de examen însă, la triajul epidemiologic temperatura măsurată în cazul fetei a fost 36,1, respectiv 36,3 grade Celsius.  Pe data de 23 iunie a primit rezultatul testului şi a şi fost internată, alături de tatăl şi mama sa, la Spitalul de Boli Infecţiose din Craiova.   

Tatăl adolescentei lucrează la un hipermarket din Craiova unde alţi trei angajaţi au fost testaţi pozitiv. Conducerea DSP Dolj a confirmat cazul la şcoala gimnazială abia după şase zile de la internarea elevei. „Nu ştiu să avem o elevă confirmată pozitiv. Voi verifica„, a fost prima reacţie a Valeriei Andreescu, şefa DSP Dolj, ulterior aceasta declarând: „într-adevăr, avem o elevă confirmată pozitiv. S-a făcut ancheta epidemiologică şi nu sunt probleme, a spus şefa DSP Dolj, fără să ofere mai multe detalii în privinţa contacţilor direcţi ai elevei şi ai părinţilor acesteia.

Prefectul de Dolj s-a arătat surprins în momentul în care jurnaliştii l-au întrebat de cazul elevei depistate pozitiv. „Probabil nu a fost confirmată, poate doar părinţii„, a declarat prefectul Nicuşor Roşca. 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro