Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Execuţie în masă, în Arabia Saudită, a 37 de cetăţeni condamnaţi de „terorism“

Execuţiile de marţi au avut loc în şase regiuni, şi anume în capitală, la Riad, în oraşele sfinte Mecca şi Medina, în regiunea sunnită Al-Qassim (centru), regiunea Assir (sud) şi în Provincia de Est, unde se concentrează minoritatea şiită, potrivit Ministerului de Interne.
Amnesty International (AI) a denunţat aceste execuţii şi a anunţat, într-un comunicat, că majoritatea celor executaţi erau şiiţi.
”Execuţia în masă de astăzi (marţi) este o demonstraţie îngrozitoare a dispreţului autorităţilor saudite faţă de viaţa umană”, a declarat, într-un comunicat, directoarea AI de cercetare privind Orientul Mijlociu Lynn Maalouf.
”Acesta este totodată un indiciu al modului în care pedeapsa cu moartea este folosită drept un instrument politic, pentru a zdrobi disidenţa în rândul minorităţii şiite din ţară”, a adăugat ea.
”RĂZVRĂTIRE CONFESIONALĂ”
Potrivit directoarei AI, 11 persoane executate au fost găsite vinovate de spionaj în favoarea Iranului, iar cel puţin alte 14 au fost condamnate cu privire la violenţe legate de…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro