Fost primar din Vrancea, obligat să plătească 700.000 lei pentru un contract pe care nu l-a citit pentru că şi-a uitat ochelarii

Potrivit unei decizii pronunţate, miercuri, de Curtea de Apel Galaţi, Neculai Ionescu va trebui să plătească Primăriei Homocea suma de 715.977,28 lei cu titlu de daune, dar şi cheltuieli de judecată în cuantum de 3.900 lei.
Contractul semnat de fostul primar în 2008 a dus la ani întregi de procese între Primăria Homocea şi o firmă din Harghita care crease pagina de internet. Totul a culminat, în anul 2016, cu blocarea conturilor primăriei pentru neachitarea sumelor restante. Actuala administraţie a reuşit să rezilieze contractul buclucaş, dar tot a fost obligată de instanţă să plătească sumele datorate, dar şi penalităţile care s-au strâns de-a lungul anilor şi cheltuielile de judecată.
Neculai Ionescu se angajase „să achite operatorului în cazul unei facturi neplătite la termen penalităţi de întârziere de 1,19% pe zi calendaristică, calculate asupra contravalorii facturii, până la data achitării integrale a debitului”.
Fostul edil s-a apărat arătând că, în calitate de primar, a fost solicitat să semneze şi să ştampileze contractul în cauză, dar că nu a reuşit să citească acel contract din cauza faptului că era proaspăt posesor de ochelari, iar ochelarii au fost uitaţi acasă. Ulterior, fiind asigurat de fostul şef al serviciului de achiziţii din primărie că nu sunt probleme, acesta a semnat contractul.
Deşi în primă instanţă Tribunalul Vrancea i-a dat dreptate fostului primar, Curtea de Apel Galaţi a întors sentinţa, obligându-l pe Neculai Ionescu să restituie sumele pe care Primăria Homocea le-a plătit pentru contractul semnat în perioada mandatului său. Sentinţa este definitivă.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro