Fost şef al Fiscului: Deficitul excesiv se poate lăsa cu tăieri de salarii ca în 2009. Pensiile vor creşte cu mult mai puţin, poate chiar deloc

„Istoria se repetă dramatic. Măsurile de corecţie structurale pe care le va impune Comisia Europeană vor fi dureroase, chiar dacă mai puţin dure decât în perioada 2009-2012.
Ultima dată, această procedura a fost declanşată de Comisia Europeană împotriva României la 13 mai 2009. Până la intervenţia de atunci a preşedintelui Băsescu, guvernanţii ne asigurau că situaţia nu este chiar aşa de neagră. Apoi au urmat: tentative de tăieri a pensiilor, reduceri masive de salarii, disponibilizări în şomaj, tăierea drastică a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, creşteri mari de taxe şi impozite, contractarea dramatică a economiei, etc., etc.
Şi astăzi primiţi aceleaşi asigurări de la actualii guvernanti, cu menţiunea că nu ei se fac vinovati de situaţia în care am ajuns.
Este clar ca lumina zilei că Dragnea cu ideologii şi oamenii din guvernele lui au fost pe punctul să distruga complet echilibrele macro-economice ale ţării.


Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro