Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Investiţie scandaloasă la Focşani în vremea pandemiei. În timp ce spitalul duce lipsă cronică de materiale, primarul şi-a cumpărat „imagine“

În vreme ce municipiul Focşani tinde să devină campion naţional în pandemia de coronavirus, iar principalul spital din oraş duce o lipsă acută de materiale sanitare atât de necesare în această perioadă cruntă, cum nu a mai existat de la război încoace, Primăria Focşani se ocupă de achiziţii aberante.

Astfel, în plină stare de urgenţă, municipalitatea a atribuit direct, printr-o procedură rapidă (anunţ publicat pe 20 martie şi finalizat pe 25 martie) un contract prin care primarul şi-a cumpărat nici mai mult, nici mai puţin decât „imagine”.

Mai exact, acesta a atribuit unei firme care are un portal de ştiri locale în judeţul vecin Buzău o comandă privind realizarea unui ”pachet de 4 ştiri sau un reportaj audio-video, cu tematică administrativă, ştiri, materiale informative, anunţuri, conform comenzilor – privind activitatea administraţiei locale, reportaje, ştiri, materiale informative, felicitari sărbători legale”.

Descoperirea a fost făcută de USR Focşani, care îi spune atenţia primarului că atenţia autorităţilor publice trebuie îndreptată către salvarea de vieţi.

„Adică îşi cumpără discret, la umbra pandemiei, nişte campanie electorală din banii focşănenilor. Viaţa acestora poate să mai aştepte. Domnule primar Misăilă, prioritatea este să faceţi cumpăraturi necesare în spital, nu ştiri şi reportaje”, spune Corina Atanasiu, preşedintele USR Focşani.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro