O nouă seară de proteste faţă de restricţii în Bucureşti şi alte oraşe VIDEO

UPDATE:

Aproximativ 200 de protestatari au plecat de la Piaţa Universităţii spre Piaţa Victoriei, scandând lozinci precum „Toate partidele aceeaşi mizerie”, „Jos Arafat!”, „Fără certificate!, „Deschideţi sălile!” şi „Jos dictatura”, ”Toată lumea vrea să ştie când ieşim din pandemie”, „Fără izolare şi carantinare” etc.

Câteva zeci de sportivi şi pasionaţi de fitness protestează, joi seară şi la Oradea, faţă de închiderea sălilor de sport. Participanţii la protest fac exerciţii, pe muzică.

Potrivit publicaţiei locale Bihoreanul participanţii cred că închiderea sălilor dăunează sănătăţii. Participanţii au adus cu ei echipamente specifice pentru sporturi de contact, cum ar fi Mixed Martial Arts, în timp ce alţii au făcut exerciţii ceva mai accesibile, cum ar fi genuflexiunile. Totodată, în Piaţa Unirii au fost duse şi greutăţi de tot felul pentru exerciţii de forţă, dar şi alte aparate folosite de obicei în sălile de fitness.

 

Ştirea iniţială:

Oamenii adunaţi şi astăzi la fântâna din Piaţa Universităţii din Bucureşti, scandează „Libertate!”, cer redeschiderea teatrelor şi a restaurantelor şi îl contestă pe şeful DSU, Raed Arafat, pe care îl consideră responsabil de restricţii, potrivit Libertatea.ro

Şi la Constanţa s-au adunat câţiva tineri la o acţiune de protest.

Manifestanţii s-au reunit la Instituţia Prefectului, apoi au ocupat o trecere de pietoni pe care au traversat-o de mai multe ori, blocând astfel traficul rutier de pe bulevardul Tomis, a relatat publicaţia locală tomisnews.ro

[embedded content]

De altfel, Jandarmeria Română a anunţat joi că a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protestele care au avut loc miercuri seara, în 44 de localităţi.

Totodată, până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 444 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În 10 dintre cele 44 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro