O româncă l-a cunoscut personal pe marele Maradona. „N-am crezut că există mitul Diego până nu l-am trăit aievea”

Profesoara din Cluj l-a cunoscut prima dată pe Maradona pe 22 decembrie 1996, la Buenos Aires, la casa din Villa Devoto. Ulterior, ea l-a reîntâlnit pe marele fotbalist argentinian a fost la Madrid, în data de 12 noiembrie 2009, după un meci amical de fotbal disputat între naţionalele Spaniei şi Argentinei. Pe atunci, regretatul Diego Armando Maradona era selecţionerul naţionalei ţării sale. 

„Eu, personal, nu am crezut că există mitul Diego, până nu l-am trăit aievea. Maradona a existat universal şi dacă el a murit, înseamnă că şi noi suntem pieritori”, a declarat Olivia Petrescu pentru cotidianul Făclia de Cluj.

Prima dată, super starul argentinian i-a dat româncei un autograf cu o dedicaţie specială. Acum, după aproape 25 de ani, Olivia Petrescu şi-a amintit acest moment, la fel cum şi-a amintit şi a doua întâlnire cu cel care a fost Maradona.

„Intersecţia străzilor Segurola cu Habana…, loc unde am experimentat un evantai de momente infinite de aşteptări frenetice, apoi emoţii scurte de la cald la rece, iar în cele din urmă, dezamăgiri, confuze atunci, împachetate într-un autograf pe un poster lucios şi tricou alb-celest cu numărul 10, cu dedicaţia „Para Olivia, con un beso”…

Mă aflam în Argentina, ţara preferată mai mult pentru literatura sa, decât pentru fotbal sau istorie…Şi totuşi, acum vreau să scriu doar despre ultimele două, combinaţie pasională pe care numai emisfera australă este capabilă să le redea sublim la creuzet. A doua şi ultima oară când l-am întâlnit pe Diego a fost la Madrid, în data de 12 noiembrie 2009, după un amical Spania-Argentina când antrena naţionala Argentinei, într-o conjunctură oficială, aparent stabilă, dar totuşi vulnerabilă, în preajma fiicei sale Giannina şi a lui Sergio Agüero, pe atunci ginere şi fotbalist la Atletico Madrid”, a spus universitarul clujean.

Maradona a murit din cauza unui stop cardiac

Fostul fotbalist Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani, în urma unui stop cardiac. Vestea decesului a fost confirmată de avocatul său, anul acesta, pe 25 decembrie. 

Cotidianul Clarin, o publicaţie respectabilă în Argentina, a anunţat primul că fostul star a încetat din viaţă. Conform sursei citate, Maradona ar fi murit în urma unui stop cardiac. Fostul fotbalist se afla la locuinţa sa din Tigre, unde se recupera după o operaţie la cap. 

La începutul lunii noiembrie, Maradona fusese operat cu succes pe creier, pentru îndepărtarea unui hematom subdural, descoperit în urma unei investigaţii, dar părăsise clinica la o săptămână după intervenţia chirurgicală.

Vă mai recomandăm şi:

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro