Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Planul Maiei Sandu pentru ca Republica Moldova să înlocuiască România ca furnizor de securitate energetică regională cu gaze naturale

La începutul lunii iunie, o alianţă absolut surprinzătoare închegată între PAS şi PSRM, înfăptuită în numele interesului naţional, mătura guvernul Pavel Filip, punând astfel capăt unei incertitudini politice de durată.

Din acel moment, Maia Sandu s-a străduit să transforme Republica Moldova într-o placă turnantă între Rusia, Ucraina şi România. Dintr-o ţară mică, lipsită de opţiuni şi înghesuită la colţ de posibilitatea de a nu mai fi alimentată cu gaze naturale la iarnă, Maia Sandu şi-a deschis un front larg de acţiune, dezvoltând, pe un ton diferit, trei tipuri de dialog total distincte cu fiecare ţară în parte menţionată.

Jocul de idei al Republicii Moldova cu Rusia, Ucraina şi România

Una dintre primele interacţiuni diplomatice de calibru ale Maiei Sandu, în calitatea ei de premier, a fost întrevederea avută cu Dimitri Kozak, emisarul Kremlinului pentru relaţia cu Republica Moldova.

Cu acest prilej, ea a definit, în câteva cuvinte, direcţiile de acţiune…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro