Primăria Cluj, sub asediul Covid. „Poate înţelege Boc că sănătatea angajaţilor e mai importantă decât campania electorală”

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au reacţionat la scurt timp după ce prima funcţionară a fost infectată şi au informat că femeia este asimptomatică. Totodată, s-a precizat şi că, în urma anchetei epidemiologice efectuate, s-a stabilit că nu este nevoie de alte testări suplimentare în instituţie ţinând cont că angajata se afla singură în birou.
Numai că, între timp, alte patru persoane s-au îmbolnăvit, iar Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Cluj-Napoca este blocată după ce majoritatea angajaţilor sunt în izolare. Asta după ce şi directorul Direcţiei Tehnice, Virgil Poruţiu, a fost diagnosticat săptămâna trecută cu coronavirus, iar câtev zile mai târziu şi secretara sa.
Poruţiu şi secretara lui nu sunt singurii testaţi pozitiv în ultima perioadă. Şefa Serviciului de Achiziţii Publice din Lucia Lupea, şi mama acesteia. şi ea angajată a Primăriei Cluj-Napoca, au fost infectate cu temutul virus.
Deputuatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, arată cu degetul spre primarul Emil Boc, pe care îl acuză că este mai interesat de campania electorală decât de sănătatea angajaţilor din subordinea sa. 
„Din păcate am avut dreptate!
Numărul de infectări cu noul coronavirus de la Primăria Cluj-Napoca continuă să crească!
Până acum 5 persoane sunt infectate.
4 persoane sunt colegi din Direcţia Tehnică, biroul de achiziţii, investiţii, direcţia tehnică. După ce s-a infectat şefa de la Achiziţii, nu s-a făcut nicio anchetă epidemiologică. Rând pe rând, colegii de birou, s-au testat pe banii proprii, au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus şi apoi s-au internat la Spitalul de Boli Infecţioase sau au ales izolarea la domiciliu. Starea lor de sănătate este din fericire bună, sunt asimptomatici sau cu simptome uşoare.
Am pregătit câteva soluţii care i-ar proteja şi pe angajaţi şi pe clujeni. Autorităţile le pot ignora, ca pânâ acum, sau le pot lua în considerare cu RESPONSABILITATE! Le-am construit grafic, poate le vede mai uşor şeful DSP Cluj, Moisescu, sau poate înţelege primarul Emil Boc că sănătatea angajaţilor din primărie şi a cetăţenilor cu care intră în contact e mai importantă decât campania electorală!
Eu îmi fac datoria de vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor să ocrotesc sănătatea populaţiei, cu toate mijloacele legale pe care le am la dispoziţie!
Aveţi grijă de voi şi unii de alţii!”, a scris Ungureanu, pe contul său de Facebook.

 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro