Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Prinsă într-o avalanşă de procese pentru abuz sexual, organizaţia Cercetaşii Americani şi-a declarat falimentul

După ce în urmă cu câţiva ani mai multe state americane au anulat termenele de prescripţie pentru abuzuri sexuale, şi una dintre victime a câştigat un proces mediatizat împotriva organizaţiei,  acuzaţii din partea a mii de victime au ieşit la iveală. Avocaţii a sute de victime denunţă ca o „tragedie” declararea falimentului, pentru că procedurile presupun suspendarea proceselor civile. 
„Aceşti băieţi au depus un jurământ. S-au angajat să fie ascultători, să sprijine Cercetaşii şi să se dea dovadă de onoare. Mulţi dintre ei sunt extrem de furioşi din cauza faptului că tocmai de aceste lucruri nu au avut parte şi că organizaţia nu a intervenit aşa cum se impunea să o facă”.
În aprilie anul trecut mărturii din cadrul proceselor au arătat că peste 7.800 foşti lideri ai organizaţiei au fost implicaţi în acte de abuz sexual asupra a 12.000 de copii în decurs de 72 de ani.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro