Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Procurorul DNA Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Kovesi, transferat la Parchetul General din 1 iulie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, ca procurorul Marius Iacob să îşi înceteze activitatea la DNA, începând cu 1 iulie, arată hotnews.ro. De asemenea, CSM i-a aprobat transferul la Parchetul General. 
Marius Iacob a fost prim procuror-şef adjunct al Parchetului General, iar în iulie 2013 a devenit adjunctul Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind propus de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Iacob a candidat pentru postul de procuror-şef al DNA, după revocarea Laurei Kovesi, dar a fost respins de Tudorel Toader. 
În 19 martie, procurorul Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA, după ce instanţa supremă a admis o acţiune disciplinară a Inspecţiei Judiciare şi a decis ca el să fie sancţionat cu avertisment. 
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se referea la o abatere discipliniară realizată de Marius Iacob în legătură cu reprezentarea Direcţiei în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA. Mihaiela Iorga Moraru a fost revocată de la DNA, după un conflict cu Laura Kovesi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro