Şeful Poliţiei Capitalei, despre cazul fetei ucise pe trecere: Nu am încercat muşamalizarea situaţiei. Nimic din ce facem şi spunem nu o poate aduce la viaţă pe Raisa

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a anunţat că poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată pe trecerea de pietoni a fost retras din funcţie şi este pus la dispoziţie. Berechet a precizat că în urma evenimentului a fost luată decizia ca toţi poliţiştii să anunţe dispeceratul în momentul în care pleacă în misiuni care implică urgenţa.
Legat de informaţiile din spaţiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că poliţistul era în misiune, şeful Poliţiei Capitalei a ţinut să precizeze că poliţiştii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului, iar procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă.
Bogdan Berechet a declarat că poliţistul se afla „în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu” şi că fusese trimis în misiune „de către şeful său nemijlocit”.
 „Nimic din ce facem şi spunem nu o poate aduce la viaţă pe Raisa“, a spus Bogdan Berechet, care a dat asigurări că Poliţia va pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea situaţiei şi că nu s-a încercat nicio secundă muşamalizarea situaţiei. Suntem primii care vrem să lămurim situaţia.
„Cer tuturor poliţiştilor din Capitală să respecte jurământul de credinţă, legile şi normele în vigoare, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple“, a mai spus Berechet.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro