Sute de milioane de euro din prostituţia impusă de mafia nigeriană: „Au tranşat-o. Nu mai poţi găsi cadavrul”

Una dintre fortăreţele mafiei nigeriene este localitatea Castel Volturno, din sudul Italiei. Adesea, tinerele sunt sub controlul altor femei nigeriene, aşa-numitele „matroane”, care le obligă să se prostitueze.

Experţii estimează că reţelele criminale câştigă sute de milioane de euro din prostituţia impusă cu forţa.

Una dintre tinere, povesteşte într-un reportaj realizat de Digi24 şi Deutsche Welle că a reuşit să scape şi s-a refugiat într-un adăpost. Aproape toate femeile pe care le-a întâlnit aici au fost cândva prostituate. La fel ca ea, au venit în Europa pentru că nu mai puteau îndura sărăcia de acasă.

„În Nigeria, dacă eşti tânăr înseamnă că eşti mort. Trăieşti, dar eşti ca şi mort. Pentru că nu ai nicio speranţă. Tinerii, generaţiile care vin… nu au nimic”, spune Julieta Osabo.

Traficanţii de persoane exploatează această disperare. Ademenesc femeile cu promisiuni false, adesea plătindu-le călătoriile lungi prin deşert şi pe Marea Mediterană.

Odată ajunse în Europa, tinerele află că au datorii de zeci de mii de euro, pe care trebuie să le plătească muncind.

Julieta are acum un permis oficial de şedere şi lucrează într-un restaurant. Dar viaţa ei este departe de a fi una normală. Este constant hărţuită de bărbaţi.

„E dezgustător! Doamne, e ceva…. Ceea ce mă enervează cu adevărat este atunci când vin cu bani, cu 20 de euro. Ce înseamnă 20 de euro? Nu pot sta liniştită în grădină, fără să fiu abordată: „Munceşti?” sau: „Vreau să mă culc cu tine!”. E dezgustător!” – povesteşte tânăra.

Julieta vrea să uite coşmarul pe care l-a trăit. Dar ştie că alte femei din Nigeria vor ajunge să se prostitueze aici, pentru că cererea de sex ieftin este mare. Şi nu aceasta este viaţa mai bună din Europa la care a visat.

„Mafia nigeriană este periculoasă. Se ocupă de droguri, prostituţie, escrocherii pe internet, fraude cu carduri de credit. Dar cine controlează economia – sau o parte din ea? Cine este infiltrat în administraţia publică şi la nivel politic? E mafia italiană. Deci, cine este mai periculos? Nigerienii sunt expuşi pe străzi, iar aceasta este strategia mafiei italiene: să externalizeze infracţiunile. Ei sunt băieţii răi, ei sunt în stradă, noi suntem invizibili. Pentru că scopul principal al mafiei este să acţioneze în linişte, fără să atragă atenţia”, explică Sergio Nazzaro, consilier al comisiei anti-mafia din Parlamentul Italian.

Un bărbarbat a cărui identitate nu a fost dezvăluită de jurnalişti povesteşte că mulţi ani a făcut parte din mafia nigeriană, dar a renunţat după ce a asistat la uciderea unei femei forţate să se prostitueze.

Au tranşat-o. Apoi împachetează totul. De exemplu, dacă sunt zece oameni care au asistat, fiecare transportă câte un kilogram. Toată lumea ia parte la ştergerea urmelor. Şi nu mai poţi găsi niciodată cadavrul. Nu ai cum să mai găseşti acea persoană. E dispărută pentru totdeauna”, povesteşte fostul membru al mafiei nigeriene.

„Am o înregistrare video. Dacă ţi-o arăt, o să plângi. Ce s-a întâmplat cu o fetiţă forţată să se prostitueze … Pentru că a refuzat să facă asta … ”, spune acesta.

Aceşti criminali chiar pot scăpa, în ciuda atrocităţilor comise, pentru că multe femei nigeriene migrează ilegal.

„Majoritatea sunt ca nişte fantome. Nu sunt luate în evidenţă nicăieri. Nimeni nu ştie de ele. Guvernul nu ştie nimic de existenţa lor. Sunt aici, dar nu au documente, nu au nimic. Deci, dacă mor, este foarte greu pentru guvern să afle că o astfel de persoană este dată dispărută”, explică bărbatul care este fost membru al mafiei nigeriene.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro