„Ţeparul cu o mie de feţe“ loveşte din nou: a stors o sumă uriaşă dându-se drept procuror DIICOT

Sorin Alin Verincianu are 35 de ani şi este din Dorohoi, judeţul Botoşani. El a fost arestat preventiv de către magistraţii Judecătoriei Rădăuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”.

Tânărul a reuşit să-l păcălească pe un sucevean să-i dea suma de 56.450 lei spunând că poate să-l ajute să câştige un proces aflat pe rolul instanţei de judecată. Sorin Verincianu a reuşit să-şi convingă victima spunându-i că nu are probleme să ducă la îndeplinire misiunea pentru că este prococuror DIICOT.

„Folosindu-se de calităţi mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava şi avocat, a determinat persoana vătămată, T. I. să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calităţii de avocat, promiţându-i că o va ajuta să câştige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie — iunie 2020 ca urmare a folosirii calităţilor mincinoase de avocat/ procuror şi cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

„Ţeparul cu o mie de feţe” nu este la prima abatere. El are la activ mai multe condamnări. În urmă cu câţiva ani a fost reţinut de poliţişti pentru că se dădea drept preot şi încasa bani de la enoriaşi ca să oficieze ceremonii religioase de înmormântare.

În 2008, Sorin Verincianu s-a dat drept jurnalist angajat de PRO TV. El a şantajat mai multe persoane publice. Le-a spus că dacă nu plătesc o anumită sumă de bani atunci va publica imagini video compromiţătoare pe care, evident, nu le avea. În plasa escrocului a picat inclusiv un parlamentar din Botoşani.

Bărbatul le-a mai şantajat astfel şi pe măicuţele de la Dragomirna, care însă nu s-au lăsat şi i-au ajutat pe poliţişti să-l prindă în flagrant.

De-a lungul timpului, botoşăneanul a mai păcălit un bărbat din Fălticeni pe care l-a cunoscut la o slujbă religioasă oficiată într-o biserică din localitate. Victima avea o fată studentă la Facultatea de Medicină din Iaşi, pentru care avea nevoie de un instrument medical şi de un apartament pe care să-l închirieze.

Sorin Verincianu i-a spus că poate să rezolve problemele contra unei sume de 1.250 de lei pentru că este medic la Spitalul Judeţean Suceava. După ce l-a plătit, bărbatul din Fălticeni şi-a dat seama că a fost păcălit şi a anunţat Poliţia.

El s-a mai dat drept inspector sanitar şi mergea în controale la firme pe care le amenda pentru presupuse nereguli depistate, cu suma maximă de 100 de lei.

Vă mai recomandăm :

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro