Ultimele zile ale neurologului Ovidiu Băjenaru, răpus de COVID-19. „S-a făcut imposibilul, dar a fost copleşit de boală!“

Vestea morţii prof.dr. Ovidiu Băjenaru a cutremurat lumea medicală şi nu numai. Cei care l-au cunoscut, regretă dispariţia prematură a unui neurolog excepţional, cu rezultate remarcabile la catedră, un om extrem de dedicat meseriei şi pacienţilor săi şi care era, totodată, un om cu o cultură vastă şi un ortodox convins. 

„Mai aveam enorm de învăţat“

Dr. Ioana Mîndruţă, medic primar neurolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – Unitatea de monitorizare a epilepsiei, şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti, l-a cunoscut pe profesor. 
”Despre Profesorul Băjenaru îmi este foarte greu să vorbesc la trecut, mai aveam multe de înfăptuit împreună, mai aveam enorm de învăţat, mai avea multe de spus în neurologie şi în neuroştiinte. Într-adevăr, era un om sever, mai ales cu el însuşi. Tolera greu prostia, suficienţa, aroganţa, semidoctismul, superficialitatea. Învăţa continuu şi era mereu la curent cu informaţia şi aici nu mă refer numai la domeniul neuroştiinţelor, ci la tot ce înseamnă informaţie medicală sau cunostinţe de cultură generală”, îşi aminteşte dr. Ioana Mîndruţă. 
Astfel, profesorul putea povesti ore foarte interesant, despre istoria unui orăşel francez sau despre semnificaţia unei zile, despre o personalitate istorică sau culturală. ”Ştia multe şi nu făcea mare caz de asta, discuta în context, decent, fără “băşcălie”. Se exprima corect gramatical şi ţinea mult la felul în care ne exprimam cu toţii în prezenţa lui şi în spaţiul public, în general. Aici, mulţi dintre noi resimţeau o constrângere permanentă pentru că…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro