Val de carantinare după infectarea lui Macron. După premierul Spaniei, Charles Michel s-a autoizolat şi el. Ce lideri europeni au procedat la fel

Preşedintele Consiliului European Charles Michel „a fost informat de către autorităţile franceze că nu este considerat un caz de contact. El se testează cu regularitate şi a fost testat negativ (cu COVID-19) marţi. Cu toate acestea, ca măsură de precauţie, (Charles Michel) se plasează în izolare”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter purtătorul său de cuvânt Barend Leyts.

Merkel, testată negativ după summitul UE

Pe de altă parte, cancelarul german Angela Merkel a fost testat negativ cu COVID-19 în urma summitului european de săptămâna trecută.

„Cancelarul a fost testat la câteva zile după summitul UE, ca de obicei”, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

„Ea îi transmite preşedintelui francez (Emmanuel Macron) cele mai bune urări şi însănătoşire rapidă”, a adăugat ea.

Ursula von der Leyen exclude să intre în carantină

Emmanuel Macron a luat cina, duminică seara, la Paris, cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, dar aceasta din urmă exclude să intre în carantină.

Un purtător de cuvânt CE a declarat că, potrivit Palatului Élysée, şeful statului francez a devenit contagios mai târziu, luni seara sau marţi.

Ursula von der Leyen a fost testată, iar rezultatul testului a fost negativ, a anunţat el.

„Dragă Emmanuel Macron, că urez o însănătoşire rapidă. Sunt din tot sufletul alături de dumneavoastră”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.

Premierii belgian şi portughez, în carantină

Premierul portughez Antonio Costa a fost plasat în „izolare preventivă” după ce s-a întâlnit miercuri cu Emmanuel Macron, a anunţat cabinetul său.

El urmează să rămână în izolare până la „evaluarea nivelului riscului de către autorităţle sanitare”, au anunţat într-un comunicat serviciile sale.

Antonio Costa „nu prezintă niciun simptom” şi a fost testat pentru COVID-19 joi dimineaţa, precizează ele.

Premierul belgian Alexander De Croo a luat aceeaşi decizie.

„După ce am fost în contact joia trecută, mă tstez azi şi mă izolez până la primirea rezultatelor”, a anunţat pe Twiter liderul flamand.

Premierul Franţei, testat negativ

Premierul francez Jean Castex, care la rândul său s-a autoizolat, a fost testat ca măsură de precauţie cu un test PCR joi dimineaţa, iar rezultatul acestui test a fost negativ .

El urmează să efectueze un nou test peste şapte zile, potrivit protocolului sanitar, a anunţat Guvernul francez.

Klaus Iohannis, urări de sănătate pentru preşedintele Franţei

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, un mesaj preşedintelui Franţei. Şeful statului român îi doreşte omologului său francez „multă sănătate şi recuperare rapidă”.

„Vă doresc multă sănătate şi recuperare rapidă”, i-a transmis şeful statului, într-un mesaj pe Twitter. 

Şeful statului francez, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv cu COVID-19. 

Acest diagnostic a fost stabilit în baza unui test RT-PCR realizat la apariţia primelor simptome, potrivit preşedinţiei franceze.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro