Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

VIDEO Cum s-a produs explozia de la fabrica de armament din Cugir. Femeia rănită grav încărca praf de puşcă în trasoare

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, fost director al uneia dintre fabricile de armament din Cugir a explicat modul în care s-a produs accidentul.
Potrivit acestuia, în timpul încărcării cu substanţă pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă şi a cauzat o ardere violentă. În urma incidentului, o femeie în vârstă de 53 de ani a suferit arsuri grave, iar alta, în vârstă de 58 de ani a suferit arsuri minore la un braţ.
”În cursul tehnologiei de încărcare a glonţului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonţul trasor şi practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziţie”, a explicat oficialul din minister.

[embedded content]

Secretarul de stat a mai spus că astfel de incidente se pot întâmpla frecvent şi sunt cauzate de mai mulţi factori (temperatură, umiditate, calitatea materialului din compoziţia trasoare), iar în cele mai multe cazuri, ele se produc fără urmări grave pentru persoanele aflate în apropiere. Cristian Simu a precizat că a fost deschisă o anchetă internă, în cadrul fabricii, în timp ce procuratura a deschis un dosar şi cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

Victima a fost transferată cu un elicopter SMURD la spitalul de arşi din Bucureşti
”A avut loc un incident care din păcate s-a transformat într-un accident. Pe linia de încărcare de trasor a avut loc un incident, iar acesta a provocat mai departe o aprindere a altor tubuleţe trasoare, care au generat o flacără violentă, surprinzând victima. În acea incintă au fost 11 persoane, care s-au autoevacuat. Mai este încă o colegă stabilă, cu arsură pe antrebraţ. Sunt angajate pe post de pirotehniste, adică încarcă încărcătura trasoare în gloanţe. Incidentele se pot produce tehnologic din cauza presării, iar acest incident de aprindere este normal, ceea ce nu este normal este cum s-a produs accidentul. Acest trasor a avut o traiectorie incontrolabilă pe podea şi a sărit provocând accidentul. Condiţiile de muncă erau normale. Din câte cunosc eu au fost respectate normele de protecţie a muncii”, a spus secretarul de stat.

[embedded content]

 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro