Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

VIDEO Japonia. Noul cuplu imperial, la prima paradă pe bulevardele din Tokyo. Mii de japonezi l-a aclamat

În Japonia, evenimentul este perceput ca punctul culminant al ceremoniilor de întronare şi este una din rarele ocazii în care împăratul apare în public.
Parada într-un automobil decapotabil fusese programată iniţial pe 22 octombrie, dar a fost amânată din respect pentru victimele taifunului Hagibis, care a ucis 80 de oameni şi a produs pagube enorme luna trecută.
Unii spectatori şi-au petrecut noaptea pe traseu, pentru a prinde locuri bune. Împăratul, în costum occidental de gală, şi împărăteasa, într-o rochie alb-crem şi purtând o tiară primită de la predecesoarea ei, au luat loc într-un automobil negru de marcă japoneză, cu scaune albe, modificat pentru această ocazie. Suita a fost formată din circa 50 de vehicule.
Cuplul imperial a fost escortat de un dispozitiv de securitate care a folosit inclusiv elicoptere. Cu câteva minute înaintea plecării, care a avut loc la orele 15.00 (06.00 GMT), poliţia a…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro