Cum poate fi redus riscul de cancer prin renunțarea la fumatul clasic

Una dintre modalităţile prin care cazurile de cancer pot scădea la nivelul Uniunii Europene este descurajarea fumatului.

Priorități-cheie ale PPE în combaterea cancerului

„Ca parte a unei strategii cuprinzătoare, reducerea riscurilor ar trebui să joace un rol, fără a submina obiectivul de a împiedica copiii să înceapă să utilizeze produse alternative precum țigările electronice și produsele din tutun încălzit și, desigur, tutunul. Comisia nu ar trebui să introducă restricții suplimentare pentru produsele care reduc riscurile asociate fumatului, ci ar trebui să continue să evalueze progresele științifice în acest sens”.

Există deja legislaţie europeană foarte ambiţioasă în privinţa reducerii fumatului, iar în curând va fi o revizuire a directivei privind produsele din tutun.

Potrivit oficialilor, există o legislaţie europeană în ceea ce priveşte reducerea consumului de tutun. Însă legislaţia urmează să fie susţinută şi de campanii de informare, dar şi de soluţii alternative.

„HARM REDUCTION este un concept care încă nu e acceptat de toți medicii și toti membrii comunității știintifice, care presupune o scădere a impactului asupra sănătății publice, a celor dependenți de fumat, de nicotină, care pot trece pe produse derivate considerate a fi mai puțin periculoase pentru sănătatea lor și pentru sănătatea publică cum ar fi de exemplu țigaretele electronice, sau acele produse cu tutun încălzit. Poate fi acceptabil ca un obiectiv intermediar, cineva care renunță la fumatul clasic, la țigările clasice. cele cu tutun nicotină și alte produse derivate, și neputând să renunțe cu totul la fumat, o perioadă folosește aceste produse derivate”, a declarat Cristian Buşoi, europarlamentar.

Strategia pentru reducerea fumatului în vederea combaterii cancerului ar putea fi implementată în următorii doi ani

„Dincolo de cei care trebuie convinși, care sunt deja fumători și trebuie  convinși să renunte vorbim și de o reducere a consumului de tutun, nu de o renunțare totală, dar cel mai important obiectiv este de a ne concentra pe adolescenți și tineri și de nu avea noi consumatori de tutum, mai ales de la vârste foarte timpurii”, a adăugat Cristian Buşoi.

Planul de combatere a cancerului stabilește o nouă abordare a UE în materie de prevenire, de tratament și de îngrijire în domeniul cancerului. Pentru aceste acţiuni a fost alocat un buget total de peste 4 miliarde de euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro