Cuplu de români, judecat pentru uciderea copilului lor de doar 6 luni, în Marea Britanie

Mihai-Cătălin G. și Gabriela I., ambii de naționalitate română, sunt judecați la Liverpool Crown Court. Cuplul se confuntă cu acuzația de omor, după ce băiețelul lor de doar șase luni a murit la 21 februarie 2021.

Femeia a negat acuzațiile, spunând că nu era acasă când s-a petrecut totul. La rândul lui, bărbatul a respins învinuirile.

„L-a omorât cât eram la cumpărături“, a subliniat Gabriela. Avocatul acesteia l-a îndemnat de concubin să spună adevărul, scrie Liverpoolecho.

„Nu voi sugera că l-ați ucis pe băiețelul dumneavoastră. Realitatea tristă este că, în dimineața zilei de 18 februarie, v-ați pierdut cumpătul și l-ați scuturat pe micul Robert și probabil l-ați aruncat pe canapea“, i-a spus John Benson QC, cel care o reprezintă tânără.

„Sunteți responsabil pentru rănile care mai târziu i-au curmat viața. Fără îndoială că regretați amarnic acest lucru și vă doriți să puteți da timpul înapoi,“ a adăugat acesta.

Bărbatul s-a apărat susținând că nu poate să recunoască un lucru care nu s-a întâmplat. El a subliniat că o singură dată a folosit violența fizică împotriva micuțului, iar atunci „l-a plesnit ușor peste fund” și l-a lăsat să cadă jos pe niște perne. În schimb, el a recunoscut că era „obosit” și că bebelușul nu se oprea din plâns.

Individul, care a depus mărturie în limba română, cu ajutorul unui interpret, susținând că nu vorbește limba engleză, a explicat că a avut „diavolul în el” la momentul cu pricina. „A fost singura dată când diavolul a intrat în mine”, a adăugat.

Procurorii englezi susțin că băiețelul a murit în urma unor leziuni la nivel cerebral, care ar fi fost produse prin scuturare agresivă. Micuțul prezenta răni grave la cap, inclusiv o fractură de craniu.

Bebelușul suferea de sindromul Down și de alte complicații ale medicale. El își petrecuse mare parte din scurta viață prin spitale, iar, înainte de Crăciun, se întorsese să locuiască cu părinții și sora sa mai mare la adresa lor din Mersey Road.

Cei doi români s-au mutat în Marea Britanie în 2019. Ei locuiesc la Widnes, unde femeia are rude.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro