Florin Cîțu, apel la medicii detașați: „Înțeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceți pentru mine, nici pentru ministru”

„Încă nu suntem la acea țintă de 2.000 de paturi pe care ne-am propus-o, dar măcar să știm că putem să ajungem la 2.000 de paturi cât mai rapid. În ultimele două săptămâni au fost avizate mai multe paturi de Terapie Intensivă, este clar că nu este suficient”, a spus premierul la videoconferința cu prefecții, reprezentanții DSP, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

„Avem 1.537 de paturi avizate de DSP, 335 în București, și 135 de paturi suplimentare la nivel național, din care 70 în Capitală”, a adăugat acesta.

Florin Cîțu a făcut și un apel la personalul medical.

„Știu că reprezintă un disconfort să fiți detașați în această perioadă, să lucrați în alte zone, înțeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceți nici pentru mine, nici pentru ministru. Asta este situația și avem nevoie de toată lumea să se mobilizeze, trecem printr-o situație dificilă”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu s-a declarat dezamăgit „că încă în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate și ar trebui să vedem ce facem, este foarte important pentru că aici puterea exemplului este foarte importantă”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro