Furtuni puternice și ploi torențiale în țară! Ce ne așteaptă în zilele următoare

România se află, în acest moment, sub atenționate cod galben, valabilă până vineri, 9 octombrie, ora 10.00.

În intervalul menţionat, în Moldova, local în Muntenia, Carpaţii Meridionali şi sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova şi la munte, 50…70 l/mp.

Prognoza METEO 8 octombrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul este mai mult noros şi se semnaleazã averse însoţite de descãrcãri electrice în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi local în restul teritoriului. Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri izolate pe creste, dar de scurtã duratã şi asociate ploilor. Temperatura aerului la ora 05 avea valori cuprinse între 7 grade la Joseni şi Miercurea Ciuc şi 22 de grade la Constanţa-dig. Izolat în depresiunile din estul Transilvaniei este ceaţã.

Astăzi, vremea va fi în general instabilã, cu precãdere în jumãtatea de est a ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi va ploua pe arii extinse în toate regiunile. În Moldova, local în Muntenia, Dobrogea, Carpaţii Meridionali şi sud-estul Transilvaniei, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nord-estul ţãrii şi la munte, 50…70 l/mp. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari, local şi temporar şi în celelalte zone, în special în sud-vest, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor marca…
Citeste continuarea articolului pe antena3.ro