Gimnastele din Germania decid să nu mai poarte haine provocatoare la Jocurile Olimpice, pentru a oferi o lecție misoginismului

Echipa germană de gimnastică feminină a renunțat la uniformele de bikini în favoarea versiunilor care acoperă tot corpul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în ceea ce reprezintă un protest la adresa sexualizării.

Costumele pe care echipa le-a purtat duminică la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, acoperă picioarele până la gleznă și sunt în contrast cu tricourile decupate purtate de multe alte femei gimnaste la Jocurile Olimpice.

„Este vorba despre ceea ce se simte confortabil”, a spus gimnasta germană Elisabeth Seitz. „Am vrut să arătăm că fiecare femeie și toată lumea ar trebui să decidă ce să poarte.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Echipa a purtat echipamente asemănătoare și în aprilie, la Campionatele Europene de la Basel, din Elveția.

Ținutele sunt o declarație împotriva „sexualizării în gimnastică”, a declarat Federația Germană de Gimnastică în aprilie, adăugând: „Scopul este de a se prezenta corect din punct de vedere estetic – fără a se simți inconfortabil”.

Potrivit Federației Internaționale de Gimnastică, organul de conducere al gimnasticii competitive, ținuta de gimnastică care acoperă complet sau până la jumătate picioarele este permisă în competiție, atâta timp cât culoarea se potrivește cu cea a tricoului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro