Malaria a fost eliminată din China după 70 de ani

În anii 1940, China înregistra 30 de milioane de cazuri de malarie pe an şi aproximativ 300.000 de decese.

Ţara a iniţiat o campanie puternică de eradicare a bolii. Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvoltat medicamente eficiente împotriva malariei.

tantariS-au folosit sprayuri împotriva ţânţarilor, iar guvernul a început folosirea de plase tratate cu insecticide.

Potrivit OMS, China a început să distribuie medicamente pentru prevenirea bolii în zonele cu risc în urmă cu zeci de ani. Zonele de reproducere a ţânţarilor au fost, de asemenea, reduse în mod sistematic şi au fost puse la dispoziţie pe scară largă repelenţi pentru insecte şi plase de protecţie.

Până în prezent, potrivit OMS, aproximativ 40 de ţări au câştigat oficial bătălia împotriva malariei.

În ultimii 30 de ani, China este prima ţară din regiunea Pacificului de Vest care a obţinut acest progres.

Malaria este o boală transmisă de ţânţarii anofeli infectaţi. Un parazit declanşează o boală infecţioasă care provoacă, printre altele, febră, cefalee şi frisoane. Dacă malaria nu este tratată rapid, boala poate pune viaţa în pericol.

Potrivit celui mai recent raport al OMS privind malaria, în 2019 au fost raportate 229 de milioane de cazuri de malarie la nivel mondial, comparativ cu 228 de milioane de cazuri în 2018.

Africa, unde 94% din toate cazurile de malarie au apărut în ultima vreme, este de departe continentul cel mai afectat de această boală infecţioasă. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro