Mesajul lui Puiu Popoviciu pentru autoritățile române, după ce judecătorii britanici au refuzat extrădarea sa

„Sunt fericit că cea mai conservatoare justiţie din lume mi-a dat dreptate” ne-a declarat el.

Statul român s-a luptat timp de aproape 4 ani să obţină extrădarea lui Popoviciu, după ce acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Băneasa. Omul de afaceri a primit vestea la Londra, acolo unde s-a predat în 2017 şi a fost eliberat pentru o cauţiune de 200 de mii de euro.

Decizia High Court of Justice din Londra spune: „Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte. Probele demonstrează că apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparţialitate judiciară, astfel încat sunt indiscutabile consecinţele pentru echitatea procesului.” Ministerul Justiţiei încă nu a reacţionat la decizia judecătorilor britanici. Mai multe date despre această decizie, în această seară, la Exces de putere, cu Oana Zamfir.

Motivele pentru care britanicii au refuzat extrădarea

” Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte. Probele demonstrează că apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparţialitate judiciară, astfel încat sunt indiscutabile consecinţele pentru echitatea procesului.”

Sursa: Pronunţare 11.06.2021, High Court of Justice

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro