O celebritate a cinematografiei, actor în seria James Bond, a murit

Decesul celebrului actor a fost anunţat de impresarul său: „Din păcate, trebuie să confirm decesul lui Michael Lonsdale, dragul nostru talent de atâția ani”, a declarat  Olivier Loiseau, într-o declarație pentru TheWrap. Michael Lonsdale a murit luni după-amiază în locuinţa sa din Paris.

 „Moonraker”, cu Roger Moore în rolul „agentului 007”, și „Ziua șacalului” sunt filmele care ne amintesc cel mai bine de actorul Michael Lonsdale. În 60 de ani de carieră, actorul cu o voce inegalabilă a interpretat peste 200 de roluri în cinema, în teatru, televiziune şi radio.

În „Moonraker”, Lonsdale avea rolul tipului rău, Hugo Drax, un industriaş care plănuia să otravească lumea, ca apoi să repopuleze Pământul din staţia sa spaţială.

Contul oficial de Twitter „007” a distribuit un mesaj cu privire la trecerea în nefiinţă a lui Lonsdale.

„Suntem foarte trişti să aflăm de moartea lui Michael Lonsdale, care a jucat rolul lui Hugo Drax în Moonraker”, se arată într-o declarație a producătorilor Michael G. Wilson și Barbara Broccoli. „A fost un actor extraordinar de talentat și un prieten foarte drag. Gândurile noastre sunt cu familia și prietenii săi în acest moment.”

În „Ziua șacalului”, thrillerul politic britanic-francez, în regia lui Fred Zinnemann, Lonsdale l-a interpretat pe comisarul adjunct Claude Lebel, alături de Edward Fox ca „Șacalul”. Interpretarea lui Lonsdale în film i-a adus o nominalizare la premiile BAFTA.

Actorul a mai jucat în filmul „Procesul” (1962), adaptare după romanul lui Franz Kafka, alături de Anthony Perkins, Romy Schneider, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeleine Robinson şi Fernand Ledoux.

Actualitate

21 Sep, 23:12


Citeste continuarea articolului pe antena3.ro