Pandemia a oprit meciul Brazilia – Argentina. Patru jucători, scoși de pe teren sub pretextul încălcării regulilor COVID

Este vorba despre portarul echipei Aston Villa, Emiliano Martínez, precum și despre Cristian Romero și Giovani Lo Celso de la Tottenham.

Aceștia se aflau pe teren în momentul în care poliția federală și oficialii agenției de sănătate braziliană (ANVISA) au oprit meciul, în minutul șapte de joc.

Oficialii i-au reținut pe jucători pentru a fi duși în izolare, alături de un al patrulea jucător argentinian, Emiliano Buendia, care joacă la Aston Villa și care se afla pe banca de rezerve.

Autoritățile susțin că cei patru jucători au ocolit regulile epidemice în vigoare în Brazilia.

Aceste reguli spun că li se interzice intrarea în țară celor care au fost în ultimele 14 zile în Marea Britanie, Africa de Sud sau India.

ANVISA a primit rapoarte conform cărora cei patru jucători din Argentina, care au venit în Brazilia vineri, cu avionul, din Venezuela, au furnizat informații false în declarațiile de sănătate, înainte de zbor.

ANVISA a cerut autorităților locale să-i plaseze în carantină pe cei patru jucători.

Intrarea agenților pe teren a generat scene de nervozitate și confuzie iar după câteva minute meciul a fost oficial suspendat.

Incidentul s-a transferat pe scena politică, opoziția braziliană acuzând oficialii din domeniul sănătății că nu au fost la fel de fermi cu președintele Jair Bolsonaro, care a încălcat în mod repetat măsurile epidemice.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro