Parlamentul European lucrează la un regulament pentru identitatea digitală europeană

De exemplu, proprietarii de site-uri nu vor mai putea rămâne anonimi, iar serviciile publice vor fi obligatoriu digitalizate. În plus, va fi creată o piață unică digitală care va înlătura barierele naționale din calea tranzacțiilor care se desfășoară online.

Aceasta va îmbunătăți accesul la informații, va crește eficiența prin costuri mai reduse ale tranzacțiilor și va aduce noi modele de afaceri.

„Atunci când această lege va fi aprobată de Parlamentul European va fi o reglementare foarte importantă care va crea o piață digitală corectă și la fel de competitivă ca și piața analogică. Nu există niciun motiv pentru a nu avea reguli pe piața digitală.

Ceea am făcut a fost să dăm oportunități legale cu cele ale marilor companii, cum sunt Amazon, Facebook sau Google, și companiilor mici, start-up-urilor, întreprinderilor mici și mijlocii, pentru ca acestea să poată avea acces la piață și, de asemenea, să dăm cumpărătorului posibilitatea de a alege ce vrea.

Este ceva foarte important și se bazează cel mai mult pe ideea de transparență, pe ideea de interoperabilitate și pe acela de a alege managementul datelor. Datele sunt mereu la baza acestei probleme”, a explicat Carlos Zorrinho, europarlamentar Portugalia, în emisiunea „Be EU” moderată de Sabina Iosub.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro