Pensionarii protestează legați cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni: ”Situația este sub limita suportabilității”

”Am venit la Palatul Cotroceni pentru a atenționa la modul cel mai serios pe președintele României de faptul că situația pensionarilor din România a ajuns sub limita suportabilității. Nu a fost respectată o lege promulgată de Președintele României. Legea cu privire la creșterea punctului de pensie. Nu a fost aplicată legea cu privire la indexarea pensiilor.”, a declarat unul dintre protestatari. 

Raluca Turcan, anunț îngrijorător despre pensii

Ministrul Muncii, Ralucs Turcan, a afirmat că puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu o pensie de1.500 de lei.

„Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, la România Tv.

Despre cumulul pensiei cu salariu de la stat, Raluca Turcan a afirmat că nu va exista o obligativitate și că românii care vor vrea să lucreze după pensionare vor putea face acest lucru:

„Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro